meer informatie

over ons

Wij zijn het gezin Veltman en wonen sinds 2019 op deze fantastische plek. We bewonen zelf het voorhuis van de voormalige boerderij. Omdat er zoveel ruimte over is hebben we besloten om mensen die op een fijne manier vakantie willen vieren op Ameland welkom te heten op ons erf. 

Tereza Veltman is de vrouw des huizes en regelt alles om u die fijne vakantie te bezorgen. Zij beheert de website, het reserveringsprogramma, de planning, de ontvangst, de eindschoonmaak en is tijdens uw verblijf de gastvrouw die voor u klaar staat en een antwoord heeft op al uw vragen. 

FAQ

Veelgestelde vragen

Hoe zijn de appartementen ingericht?

Al onze bungalows en appartementen zijn gezellig en comfortabel ingericht en volledig uitgerust. Verwarming geschiedt door middel van vloerverwarming.

De keuken is voorzien van alles wat nodig is en beschikt bovendien over een gecombineerde magnetron/oven, broodrooster, Nespresso, vaatwasser, koffiezetapparaat, waterkoker en een Senseo apparaat. Alle accommodaties hebben een wasmachine, de meeste ook een wasdroger (zo niet, dan is er een droogrek aanwezig).

De slaapkamers zijn voorzien van kwalitatief goede bedden.

Er is een televisie, u kunt gebruik maken van Netflix en er is (gratis) wifi.

Bij uw accommodatie is een royaal, beschut terras dat enerzijds ruim zicht, en anderzijds privacy biedt. Uw peuter, kleuter en/of hond kunnen er vrij los lopen, want het terras is omheind. Op het erf zijn speelvoorzieningen voor de kinderen.

Zijn honden toegestaan?

U mag tegen een vergoeding van € 40,00 per dier per verblijf, één of twee honden meenemen. Honden moeten buiten uw accommodatie/het terras wél aangelijnd zijn op het erf.

Hoe laat moet ik in- en uitchecken?
Op de dag van aankomst bent u vanaf 15.00 uur welkom, op de dag van vertrek wordt u verzocht de accommodatie om 10.00 uur te verlaten.
Is er parkeergelegenheid bij de appartementen?

Uw auto kunt u tijdens uw verblijf veilig en gratis op het erf parkeren. U dient voor een auto een plaats op de veerboot te reserveren. Informeer voor de zekerheid altijd of er nog plaats is op de veerboot op de dagen dat u aankomt en vertrekt. U kunt eventueel ook een auto huren op het eiland.
Tevens laadpalen beschikbaar
Komt u met een elektrische auto? Ook deze is welkom en kan opgeladen worden bij een van onze laadpalen op het erf.

Wat is er bij de prijs ingegrepen?
  • Eén handdoekenpakket per persoon: badhanddoek, handdoek, gastendoek, washandje
  • Een setje voor huishoudelijk gebruik: theedoek, keukenhanddoek, vaatdoek, een rol toiletpapier, een blokje voor de vaatwasser, dat soort dingetjes
  • Op verzoek een extra kinderbedje en/of kinderstoel
Zijn er nog extra kosten?

Niet bij de prijs inbegrepen maar wel verplicht:

  • Een eindschoonmaak. De kosten zijn afhankelijk van het formaat van de accommodatie. U ziet het bedrag genoemd als u in dit menu een specifieke accommodatie selecteert.

Wij hebben we het traditionele concept van de borgsom losgelaten, omdat we geloven in de goedheid van onze gasten. We vertrouwen erop dat u ons thuis behandelt met dezelfde zorg en respect als uw eigen huis. Deze aanpak is ons kleine steentje bijdragen aan een wereld waar vertrouwen en positiviteit de boventoon voeren!

Wat zijn de huurvoorwaarden?

Unieke locatie

“Grië” staat voor een oorspronkelijk naar zee toe open weiland, dat bij hoog water onderliep. Het weiland werd op een natuurlijke manier bemest door slib en wier, dat achterbleef als het water bij eb weer verdween.

Vandaag de dag ligt er een dijk, die ervoor zorgt dat we droge voeten houden. Als u bij ons verblijft, ziet u die dijk in al z’n glorie liggen en bovendien bent u er zó: op de fiets of te voet. U kunt er aan weerskanten langs. Aan de zuidzijde ver zicht over de Waddenzee en aan de overkant de contouren van de vaste wal. Aan de noordzijde van de dijk genieten van het eiland met vlakbij onze accommodatie één van de mooiste stukjes Ameland: het Skutehon.

U bent ook zo aan de andere kant van het eiland, waar u duinen, strand en Noordzee vindt. Om u een indruk te geven van afstanden: waar Zuidergrie staat, is het eiland zo’n 4 kilometer “breed”.

Handige links

VVV Ameland voor alle informatie over Ameland:
www.ameland.nl

Wagenborg Passagiersdiensten voor alle informatie over de bootreis naar en van Ameland:
www.wpd.nl

Contact

Heeft u een vraag en wilt u contact met ons opnemen?
Aarzel dan niet en bel of email ons!

Locatie

Zuigergrieweg 2
9163 EE, Ballum Ameland

Telefoon

Tereza Veltman
+31 (0)616499709

Email

Info@zuidergrie.nl
www.zuidergrie.nl